Så er vi flyvende på landet!

Nøj, hvor er det sjovt – at være sin egen pilot og fotograf… Og det skulle vi jo være nu hvor omgivelserne tillader os at indtage luftrummet over os.

Det skulle vise sig, at dét at erhverve sig en drone ikke er en “bare lige” opgave. Det nemmeste var faktisk at køre dankortet gennem maskinen.

Er der ikke tale om en “mikrodrone” der vejer under 250 gram, skal man registreres, have dronebevis og ansvarsforsikring. Og så skal man sætte sig grundigt ind i, hvor man må flyve, og hvor man skal holde sig på jorden.

Vores lille oase på landet ligger i en “opmærksomhedszone” hvilket betyder, at man skal udvise stor agtpågivenhed da der ligger en svæveflyveplads nogle få kilometer fra residensen. Altså – vi må godt flyve, men skal have øjnene med os.

Eftersom man som dronefører uden “kørekort” kun må bevæge sig 100 meter op i luften, og det er faktisk mere end rigeligt højt i forhold til at optage film og video). Og så skal dronen være synlig til alle tider.

Hvor man må bevæge sig, og hvor der er restriktioner, kan ses på en dertil indrettet app og hjemmesiden www.droneluftrum.dk. Samme sted logger man sine flyvninger når man er i luften.

Jep – en ornli’ syg omgang regler og paragraffer kombineret med sund fornuft – så er det sikkert at gå i luften.

Herunder finder du en “snas” fra de første overflyvninger af “Gyllegården”.