Boganmeldelse

Nickolas Butler: Shotgun Lovesongs

ER uden sidestykke en af de bedre bøger jeg har læst i år. For at det ikke skal være lyv så har jeg faktisk læst den 2 gange.

img_0172

Det er en fortælling om kærlighed, venskaber, varme og om at længes hjem. En fortælling om mennesker på godt og ondt og som griber dig fra start til slut med sin indlevende beskrivelse.

The New York times skrev i sin anmeldelse af denne bog: “Om venskabets magnetiske sug… Imponerende original.” Og jeg kan kun tilslutte mig 🙂

Jeg har ikke tænkt mig at lave et resume af bogen, da mine danskfærdigheder simpelthen ikke rækker i den retning, men vil i stedet kopiere forlagets beskrivelse, så i får en fornemmelse af indholdet.

Men gør jer selv den tjeneste at bruge jeres, måske sparsomme, tid på denne perle af en “easy to read” bog som efterlader dig rigere.

 

Forlaget skriver således:

Fire venner mødes igen i deres lille hjemby. Hank bor stadig på hjemegnen og er gift med den smukke Beth. Leland tilbringer det meste af sit liv på turné som feteret rockstjerne. Ronny er endt som falleret og invalideret rodeohelt, og Kip, forretningsmanden blandt dem, skal giftes og har nu inviteret til et storslået bryllup. De fire venner lever vidt forskellige liv, men alle længes de efter den nærhed, der engang forbandt dem. I løbet af de uger, hvor de igen er sammen, genfinder de venskabets dybe bånd og genoplever deres fælles fortid, men også en rivaliseren og jalousi – som viser sig at have Beth som det betagende midtpunkt. ‘Shotgun Lovesongs’ er en stor saga, om venskab og kærlighed, hjemstavn og drømme – kraftfuld, smuk og uafrystelig.

Nickolas Butler er vokset op i Wisconsin og har gået i skole med Bon Ivers frontmand, Justin Vernon, som danner forlæg for Leland i bogen.

‘Shotgun Lovesongs’ er titlen på det album, som indierockeren Leland brager gennem den internationale lydmur med. Han indspillede det en vinter, i et gammelt hønsehus. En vinter, hvor han ensom og forvirret var søgt tilbage til sin hjemby, Little Wing, i Wisconsin. Albummet ændrer hans liv – han er verdensstjerne i den helt tunge liga nu, og han har friet til den smukke filmskuespiller Chloe.

Hjemme i Little Wing er Leland sammen med sine bedste venner. Henry bor stadig på hjemegnen og kæmper for at leve af sit landbrug sammen med ungdomskæresten Beth. Ronny er endt som invalideret rodeohelt, og Kip, forretningsmanden blandt dem, skal giftes og har inviteret til storslået bryllup.

Vennerne lever med drømmen om at være så tætte, som de altid har været. Men ungdommens ukomplicerede venskab udfordres af svigt, jalousi og ærgerrighed. Nu skal de slås for at nå hinanden igen, og spørgsmålet er, om de kan – for kan du tilgive, at din kammerat har solgt dig til sladderpressen, eller at din bedste ven har gjort det eneste, en bedste ven ikke må gøre?

Nille’s ubestikkelige mening…


   Afhængighed. Supergodt, fængende og gedigent.

 


  Underholdning. Blown away – intet mindre.

 


Læs mere om karakterskalaen her

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar