Saftevand og maiihhhhhhh

Endnu et lille indlæg om mad… og ja, jeg ved det godt. Det fylder temmelig meget i mit liv. Men nogen gange så er det sundere og mere velsmagende end andre.

Og på denne smukke solbeskinnede lørdag vil jeg give jer mit bud på en superlækker og supersund aftens-ret uden kød. Jow jow, den er go’ nok – hun skrev uden kød. Slagterpigen som kan spise råt oksekød til morgenmad og gerne spiser en ribeye til natmad.

Rod-grøntsags-mos med champignon, mandler og timian samt den gudsbenådede lækre koldpressede olivenolie

Jeg brugte til mosen:

Sweet potatoes

Persillerod

Pastinak

Jordskok

Gulerod

Kogte det mørt og krydrede det med salt og friskkværnet peber … og nej, ingen Lurpak her.

Som garniture – eller som replacement for kødet:

1 god håndfuld mandler

1 stor bakke champignon

1 ordentlig dusk (?) timian

Ristede mandlerne på en pande med en olie der kan tåle høj varme (raps) og tilsatte efter nogen tid de lækre champignoner og brasede derudaf til de var flotte mørke, og tilføjede til sidst timianen. Som finish og for at få noget fedtstof hældte jeg min superfantalastiske selvhjemmebragte Slovenske-Koperske-jomfru-første-koldpressede-økologiske-olivenolie.

Velbekomme siger jeg … det smager fuldstændig forrygende, og er pt. det jeg lever af når Per er i Slovenien ….. 1,2,3,4 dage – det er fuldstændig ligemeget hvor længe han er væk. ??

 

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar