Mike Andersen – djævelens spillemand!

img_2435NYT ALBUM: Devil is back

Nyt udspil fra den danske blues-konge Mike Andersen – mere soulet, mere musikalsk og med endnu “strammere lyd”.

 

Den danske blues-konge Mike Andersen viser med sin nyeste udgivelse nye sider af sit åbenlyse talent.
Musikken og kompositionerne har altid været været forankret i blues-musikken, men med DEVIL IS BACK viser Mike sig nu fra en endnu mere soul’et side.

Dette manifesteres på forenemmeste vis i nummeret “This time” hvor der synges duet med den britiske soul-diva Joss Stone. Et nummer som ligger tungt og fugtigt i luften.

Af andre numre som er værd at fremhæve fra det nye album er “When You’re High It Don’t Count” som starter gyngende ud med lækker guitar og percussion.

Albummet er musikalsk mere mangfoldigt end tidligere udgivelser og med titelnummeret “Devil is back” kunne man godt have Mike mistænkt for at have haft David Bowies “Space Oddity” på pladespilleren inden nummeret blev skrevet. Titelnummeret viser samtidig en mere mørk side af Mike’s musikalske kunnen.

Forventer du et Mike-album i stil med forgængerne bliver dette ikke dit ynglingsalbum. Det er til gengæld mere mangfoldigt og viser nye spændende toner – vil helt sikkert være et  album som vil spinne mere end én gang på familiens pladespiller.

 

Manden i huset mener…


08

Rent lydmæssigt, er det nye udspil ren smør for ørerne – intet mindre! Musikken er fyldt med små lækre detaljer og der gives plads til alle instrumenter så de står krystal-klart defineret præcis hvor det passer i lydbilledet.
Numrene er meget rytmisk forankret hvilket bakkes op af lækker percussion mens der ulig tidligere nu også er blevet plads til orgel på flere numre. Alt i alt et lækkert album som helt sikkert kommer til at køre både forlæns og baglæns på pladespilleren, på smartphone og i bilen på vej på job…


Damen i huset mener…


09

Som i kan læse ovenover så er manden temmelig musikalsk og har et sindsygt fint øre der opfanger ting som jeg aldrig ville opdage :-).

Jeg er et følelses-musik-menneske og tænker at jeg kun fanges når “the big picture” er der. Og det er det i den grad på dette nye lækre album. So far er “Give it up for your love” mit ynglingsnummer og jeg skamspiller det ……… her i huset, på gåturen, i bilen og på indkøbsturen. Ørebøfferne proppet ind i hjerne for ikke at misse den mindste sound. Og bliver faktisk temmelig indigneret hvis nogen har den frækhed at tiltale mig midt i “MIT” Mike Andersen album ???

“Barbed Wire” er endnu et fedt nummer som ligger godt i brystkassen, og “Devil is back” ryger ind på en klar 3️⃣ plads.

Tak til Mike og hans superbe musikere for endnu et fedt album.

Can’t wait till 25/11 på Kulisselageret.


Mike Andersen
“Devil is Back”, oktober 2016

Udkommer på:
CD, Vinyl samt diverse streamingtjenester

Læs mere om Mike Andersen her:
WEB: www.mikeandersen.com
F
ACEBOOK: www.facebook.com/MikeAndersenArtistPage/

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar