Esben Kronborg – mester i hverdagslyrik

img_0057NYT ALBUM:
A multitude of things you can’t rehearse

Nyt hverdagsforankret udspil fra det Esben Kronborg’ske singer/songwriter-univers.

Allerede inden albummet var på gaden manifesterede Esben, at det måske ikke blev den ideelle album-titel. Som han selv postulerede til hans Album-release på Kulisselageret i Horsens, ligger titlen ikke mundret… Den er forfærdeligt lang… Og man kan kun svært udtale den! Til gengæld var pladeselskabet svært begejstret for den – den lød studentikos, forklarede han grinende.

Esben er mester udi det vi vil betegne som “hverdagslyrik” med små afstikkere til den senest fødte datter der i “Cirkeline” opfordes til at slå et smut forbi sin gamle far når han engang når en mere fremskreden alder. Huset i Horsens – som er hovedperson i nummeret “Our house” – mangler en skrue hist og pist, men emmer af kærlighed. Eller nummeret “I did it again” – en titel som de fleste mandspersoner nok kan nikke genkendende til.
Alt sammen lækkert indpakket i gode kompositioner forankret i singer/songwriter kategorien hvor Esben bevæger sig hjemmevant.

Med det nye album viser han, at han har flyttet sig både i form og musikalitet. Numrene er velskrevne, musikken er godt produceret med en stram og tør lyd mens lydbilledet også er fornyet – hvis altså man sammenligner med hans tidligere udgivelser. Mindre rockede i lyden og med mere drømmende sound.


Manden i huset synes…


08

Esben er vokset som sangskriver siden hans seneste – i øvrigt amerikansk producerede album. Musikerne er lokale og velspillende og sound’en er mere oldschool og svævende end ved de tidligere udgivelser. Flere af kompositionerne har fået en “svævende sound” der skabes via luftige og effektfulde keyboard-passager – et element som ikke tidligere har været en del af det Esben Kronborg’ske. Flot og lækkert!


Kvinden i huset synes…


07Stor ros til Esben fra kvinden i huset.
Som sædvanlig brillerer han med sin tilstedeværende stemme og dejlige klang. Det instrumentale vil jeg helst ikke gøre mig klog på, vil kun binde den lille sløjfe at det lyder sgu godt. Vil heller skrive om det Esben kan og gør med sin stemme og tekstunivers. Nemlig at være nærværende……. som i nummeret “Our House” hvilken jeg tolker som en ode til hans lille familie, som også på dejligste og “nedepåjordenagtigemåde” deltog i Album-release festen.
“It break my heart in two” gør det som den skal, nemlig at bringe lytteren ned i tempo og ind til egne oplevelser i samme kategori. “Hollywood” er op-tempo-agtig og jeg er pjattet med den……… tænker at det er her Esbens nye hit ligger. Det er det i hvert fald her hos mig.
Så tak herfra for et dejligt album og din måde at møde os, dit publikum, på.


 

Billeder fra Album-release på Kulisselageret

img_0027

img_0026

img_0025

 

Esben Kronborg
“A multitude of things you can’t rehearse”, 11. november 2016

Udkommer på:
CD, Vinyl samt diverse streamingtjenester

Læs mere om Esben Kronborg her:
FACEBOOK: www.facebook.com/esbenkronborgmusik/

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar