En bondegår uden dyr – eller….??

Jep – vi er jo trukket på landet at bo og planen var, at vi skulle være uafhængige af de forpligtelser et kæledyr kaster af sig. Og så er det jo godt at man kan låne…

Pruuuuuh… Bæææææh…. Mjav…. Tjirp…. Jepper – vi er for alvor flyttet på landet med alle de finurlige dyrelyde det indebærer. Godt nok er grunden kun 4600 kvadratmeter og der er ingen dyrehold på matriklen, men dyr er der alligevel nok af.

“Mosen”, eller engen som vi selv kalder den, er p.t. beboet af 4 heste fra en af egnens bønder. Ikke de bedste heste – nok nærmere dyr som har en del skavanker af den ene eller anden art. Men de går altså på “vores” eng og derfor render vi også og pusler om dem. Gulerødder og gammelt brød er hyppigt at finde på indkøbssedlen og 3-4 gange om ugen trasker vi mod engen og de 4 heste.

Matrone nr. 1 med tilnavnet “MigMigMig” er en være bisse når der er ‘dullerødder’ i nærheden.

“Hængemule”, “Pippi-lotta” og “de 2 matroner” kalder vi de 4 heste. Da de lige var landet i indhegningen var de noget reserverede, men i dag kommer de os i møde uden at vi behøver at kalde og de er meget snakkesagelige og elsker nus. Vi er for alvor blevet venner.

Sniger-tiger i haven og Stjernestærk missekat next door

Naboens kat “Stjernestærk” minder mest af alt om en rullepølse på alt for korte ben. Sort som den dybeste nat med hvide aftegninger. Vi møder ham af og til på vejen mod hestefolden hvor han jager – ja det er måske så meget sagt. Han ligger vel nærmest bare i græsset og venter på næste bytte. Og så ser han meget overrasket ud over at vi har opdaget ham, for han er jo “nærmest usynlig”…

Sniger-tiger er på nippet til selv at gå ind og åbne køleskabet…

På det seneste har der været en del advarsels-pipperi i trækronerne direkte afledt af den vildkat der nu kommer mere og mere på vores grund. Først var den meget sky og løb væk bare ved synet af os. Men lidt mad på strategiske steder har gjort, at den nu betragter os – stadig lidt på afstand – men ikke er panisk angst længere.

Og de seneste dage har vi trukket kaffefløden og de små godbidder helt hen til havestuen, så han/hun sidder ofte og kigger ind ad døren med et spørgende blik: “Hrrrm…. Hvornår er ent’li den næste servering?” Nu har den stribede kat fået navnet “Sniger-tiger” fordi den altid bevæger sig elegant i listende jagt-positur.

Baeæææh!!!

Inden vi skrev under på købsaftalen var vi flere gange ude og besigtige ejendommen. I folden der støder op til vores hus gik der får, så det glædede Nille sig til at hygge med når vi først flyttede ind.

Et par af fårene på ‘den rigtige side’ af hegnet…

– Så skal jeg sidde ude på bænken og kigge på fårene mens jeg hækler – og så kan jeg jo bare trække en tråd direkte, jokede hun.

Men da vi flyttede ind var der ingen strøm i hegnet, og uden strøm – ingen får… KATASTROFE set i “Nille-perspektiv”!!! Og 2 måneder skulle der gå inden de musegrå og sorte vatrondeller på pindeben skulle indtage nabofolden. Og hyggeligt var det indtil det første får forcerede el-hegnet og gik på opdagelse i vores have. Der blev justeret lidt på hegnet så nu stikker de kun ud på vejen…

Set fra oven…

Jo, livet på landet er meget anderledes end bylivet. Vi ser næsten ikke TV længere (måske også fordi vejret har været så fu**ing fantastisk). Til gengæld hygger vi os med at være i nuet, nyder stilheden, de små gøremål og så ellers bare den nye titel som ‘privilegeret Bonderøv’.

Sender vi dronen i luften (som for øvrigt bliver nøje undersøgt på tæt hold af svalerne når den er på vingerne) ser det hele sådan her ud.

Fåre-folden til højre afløses af heste-folden lidt længere i baggrunden.
17 stk. ‘vat-rondeller’ tramper rundt og klipper græs på folden.